2015
 •  
  Produktblad GAT DPF PurifierSäkerhetsdatablad GAT DPF PurifierMer informationGAT DPF Purifier, art nr 62009


  är ett högpresterande additiv för användning i alla dieselmotorer för att minska sot- och avgasutsläpp och öka motorns prestanda. Kompatibel med alla dieselmotorer och passar för alla typer av dieselbränslen. Endast ett rent bränslesystem garanterar optimal drift av samtliga systemkomponenter, en effektiv motorprestanda och minsta möjliga avgasutsläpp!

  Produkten skyddar dieselpartikelfilter och miljön, minskar sotbildning och stöder regenerering av dieselpartikelfiltret, sänker sotets antändningstemperatur så att det förbränns och förebygger att filtret blir fullt. Förbättrar lagring och korrosionsstabilitet hos dieselbränslet och fungerar som antiskummedel, bättre kallstartegenskaper. Regelbunden användning hjälper till att hålla filtret rent så du undviker dyra reparationer av partikelfiltersystemet.

  Gör så här:
  Tillsätts regelbundet var 500 mil innan du fyller upp tanken. Räcker till 60 liter diesel. Produkten verkar under drift.

 •  
  Produktblad GAT DPF & Catalyst Cleaning FoamSäkerhetsdatablad GAT DPF & Catalyst Cleaning FoamMer informationGAT DPF & Catalyst Cleaning Foam, art nr 62099


  En mycket effektiv aerosol för enkel och snabb rengöring av dieselpartikelfilter och katalysator utan demontering i bilar. Rekommenderas speciellt för fordon som används mest för stadskörning. Förebyggande användning vid varje service kan bidra till att undvika framtida problem med partikelfilter.
  Även mycket lämpligt för rengöring av EGR-ventiler!

  Löser upp samtliga föroreningar och sotavlagringar i dieselpartikelfiltret, på katalysatorn och EGR-ventiler så att funktionen återställs. Den automatiska regenereringsprocessen kan startas och de mikrofina upplösta partiklar förs till förbänningen. Minskar driftkostnader och ger optimal motorprestanda och lägre bränsleförbrukning.

  Gör så här: Partikelfiltret ska inte vara varmare än 40 grader vid rengöringen. Beroende på bilmärke, demontera temperatur/trycksensor eller någon annan anslutning på partikelfiltret eller katalysatorn. Skaka väl och spraya hela burken i 5 sekunders intervaller i dieselpartikelfiltret. Om varningslampan inte släcks av automatiken, anslut till diagnosutrustning och starta sedan regenereringen.

  Handla HÄR.

 •  
  Produktblad DPF Air Jet FluidSäkerhetsdatablad DPF Air Jet FluidMer informationDPF Air Jet Fluid, art nr 62030


  används tillsammans med vår tryckluftpistol artnr:6160-1 för att snabbt och enkelt rengöra partikelfilter på plats utan demontering. Enkelt att använda - demontera endast tex temperaturgivaren i framkant på partikelfiltret.

  Gör så här:
  Starta bilen och låt den gå på tomgång, för in sonden i öppningen och spray i 5 sekunders intervaller. Om filtret är helt fullt så stanna motorn efter en stund och fyll upp filtret med Air Jet Fluid och låt det verka ca 10 minuter.
  Starta motorn och fortsätt sedan med motorn på tomgång tills sprutan är tom. Efter rengöringen skruva tillbaka temperatursensorn och kontrollera att inga felkoder finns. Tillsätt en DPF Purifier artnr: 62009 i tanken och kör bilen så att den startar en regenerering. Om regenereringen inte startar automatiskt av bilens elektronik, sätt igång denna manuellt.
  1 liter DPF Air Jet Fluid räcker för att rengöra ett partikelfilter.
 •  
  Produktblad DPF Air JetSäkerhetsdatablad DPF Air JetMer informationDPF Air Jet, art nr 6160-1


  tryckluftpistolen är utrustad med en rörlig sond och kan efter att temperatur- och trycksensorn har monterats bort, föras in genom partikelfiltrets öppning. Där appliceras DPF Air Jet Fluid artnr. 62030 i intervaller och löser samtliga sotrester och föroreningar som sedan förs till förbränning.

  Partikelfiltret behöver inte demonteras, behåller sitt värde och tack vare ett rent filter optimeras förbränningen av sotpartiklarna och miljöbelastningen minskas.

  Gör så här:
  DPF Air Jet tryckluftpistolen används tillsammans med DPF Air Jet Fluid, en utförlig bruksanvisning följer med produkten.

 •  
  Produktblad DPF Cleaning LiquidSäkerhetsdatablad DPF Cleaning LiquidMer informationDPF Cleaning Liquid, art nr 62010


  används för att rengöra hårt nedsmutsade partikelfilter. En partikelfiltertvätt löser föroreningar i dieselpartikelfiltret och återställer dess funktion och löser upp alla driftrelaterade sotavlagringar och föroreningar. Produkten är lätt nedbrytbart och ger en klar kostnadsfördel jämfört med installation av ett nytt partikelfilter

  Gör så här:
  1. demontera partikelfiltret och fyll i rengöringsvätskan ca 3-5 liter beroende på storleken på partikelfiltret.
  2. Låt produkten verka i ca 8 - 10 timmar skaka filtret några gånger under tiden.
  3. Kontrollera nivån regelbundet och fyll på vid behov .
  4. Töm partikelfiltret
  5. Skölj filtret rent med ljummet vatten.
  6. Montera tillbaka partikelfiltret och gör en provkörning om minst 15 minuter. På en del bilar måste
  man lägga in i datorn att filtret är bytt annars finns felkoden för fullt filter kvar.
  Blandningsförhållanden 1:4 med vatten. Vid kraftigt förorenat filter 1:1